Ny affaldsordning på vej: Sådan tjekker du, hvornår dit affald bliver hentet

28/5-2021

Hvornår bliver min gamle beholder til genbrug tømt, og hvornår bliver min nye beholder til metal og glas tømt? De spørgsmål vil mange borgere i Næstved Kommune formentlig stille sig selv.

Godt 39 procent af de i alt 25.000 nye genbrugsbeholdere er nemlig nu på plads ude hos borgerne. Men selv om du har modtaget din nye genbrugsbeholder, kan du endnu ikke se eller få oplyst, hvornår den vil blive tømt.

Det er der en helt naturlig årsag til. Den nye affaldsordning, hvor alle landets kommuner skal til at sortere i de samme 10 typer affald, træder nemlig først i kraft den 1. juli. Herefter vil du under ”Min side” på www.naestved-affald.dk kunne se, hvornår dine beholdere bliver tømt. Her kan du også indtaste din adresse og tilmelde dig ”Husk-på service”. Så kan du få tilsendt en sms eller mail, inden vi henter dit affald.

Blandet affald

Tømningsdagene for dine nuværende beholdere vil være uændrede frem mod 1. juli, og du skal sortere dit affald helt som du plejer, indtil den nye ordning starter. Tømningsdagen for mad/restaffald vil fortsætte uændret også i den nye ordning.  

Vi er opmærksomme på, at der i overgangen fra gammel til ny ordning vil være blandet affald i den gamle genbrugsbeholder til glas, metal og hård plast, som med den nye ordning omdannes til plast/mad- og drikkekartoner. Beholderen vil derfor første gang blive tømt som MGP-fraktion (metal, glas, plast) for at sikre, at metal og glas er kommet ud af beholderen.

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med den nye affaldsordning, kan du henvende dig til Team Affald på mail affald@naestved.dk. Du kan desuden læse meget mere om ordningen på vores hjemmeside.